Proef kabelgoottegels gestart

11 juli 2024, 09:00
De laadkabel wordt via speciale kabelgoottegels naar de openbare parkeerplaats geleid.

Gemeente Ridderkerk is begonnen met de proef voor Verlengd Private Aansluiting (VPA). Als start van de proef zijn vorige week de eerste kabelgoottegels gelegd. Veertien deelnemers doen mee aan deze proef die één jaar duurt.

Een aantal weken geleden vroegen wij inwoners om zich aan te melden voor de proef. De veertien deelnemers kunnen hun auto, die op een openbare parkeerplaats staat, opladen via een elektriciteitsaansluiting vanaf hun eigen terrein.

Normaal gesproken wordt de laadkabel over de stoep naar de parkeerplaats gelegd. Met deze proef wordt de laadkabel via speciale kabelgoottegels naar de openbare parkeerplaats geleid. Deze tegels zorgen ervoor dat de kabels niet over de stoep liggen. Dit voorkomt gevaarlijke situaties.

Na afloop van de proef kijken we naar de ervaringen van de deelnemers, het aantal meldingen van omwonenden en het uiterlijk van de wijken waar de kabelgoottegels liggen. Aan de hand van deze resultaten nemen we een beslissing of we doorgaan met verlengd privaat laden.