Ridderkerk trapt NK Tegelwippen af met actie

30 maart 2023, 15:22
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.

Het NK Tegelwippen is al een weekje aan de gang. Mensen in heel Nederland zijn druk bezig met het vervangen van overbodige tegels met groen. Heeft u een tegel eruit gehaald en weet u niet wat u daarmee moet doen? Lever hem in bij De Bloemenjungle en krijg een gratis plant ervoor terug.

Inruilactie gewipte tegel

Op maandag 10 april (op tweede paasdag) van 10.00 tot 17.00 uur krijgt u de kans om uw tegel in te leveren. Dit kan bij De Bloemenjungle aan de Oosterparkweg 15. Maar wees er snel bij, want deze actie is slechts geldig zolang de voorraad strekt.

Waarom NK Tegelwippen?

Het weer in Nederland wordt steeds extremer. Hevige regenbuien en lange periodes van hitte en droogte volgen elkaar op. Doordat onze omgeving sterk is versteend, krijgen we hierdoor steeds vaker te maken met problemen als hittestress en wateroverlast. Ook neemt de biodiversiteit hierdoor af. Op dit moment is ruim een derde van de Nederlandse tuinen voor minimaal de helft betegeld. In de 3 grote steden zijn zelfs bijna 2 op de 3 tuinen voor meer dan de helft dichtgelegd met tegels.

Meer groen in de tuin en straat beperkt de overlast door extreme hitte en regenval. Het regenwater wordt beter opgevangen. Meer groen zorgt ook voor verkoeling op een hete dag. Het levert tevens een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid voor vogels, vlinders, bijen en andere beestjes in de tuin. Door de overbodige tegels te wippen, draagt u bij aan een groene en gezonde gemeente.

Ga naar de pagina NK Tegelwippen voor meer informatie over het event.