Samen nadenken over veiligheid in Ridderkerk

19 maart 2024, 09:28
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.

Waar voelt men zich onveilig? Hoe komt dat? En waar gaat het juist wel goed? Dat zijn vragen uit de vragenlijst ‘Veiligheid in Ridderkerk’ die inwoners tot 5 april kunnen invullen.

De online vragenlijst is bedoeld om te horen van inwoners wat er speelt rondom veiligheid in Ridderkerk. De uitkomsten van de vragenlijst verwerkt de gemeente Ridderkerk in het nieuwe Integraal Veiligheidsbeleid dat in 2024 wordt geschreven.

Burgemeester Marco Oosterwijk: “Het nieuwe beleid draait niet alleen om cijfers. We willen graag weten wat er speelt in wijken en buurten. Deel en benoem waar het misgaat, maar ook waar het goed gaat. Op die manier kunnen we samen bepalen waar we echt aan de slag moeten om de veiligheid te verbeteren.”

Van 18 maart tot 5 april kan elke Ridderkerker de vragenlijst ‘Veiligheid in Ridderkerk’ invullen. In deze lijst vragen we hoe, waar en waarom men zich soms wel of niet veilig voelt. Voor jongeren en ondernemers is er een aparte vragenlijst gemaakt. De vragenlijsten zijn te vinden op de pagina Veiligheid in Ridderkerk.

Er zijn ook papieren versies van de enquête beschikbaar op het gemeentehuis, bij Facet Ridderkerk (Schoutstraat 5), op het politiebureau (Kievitsweg 90) en in de wijkcentra van Slikkerveer, Oost, Bolnes, West, Drievliet en Centrum. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 5 minuten.