Veel tegels gewipt met inruilactie

20 april 2023, 09:00
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.

Maandag 10 april konden inwoners hun gewipte tuintegels bij De Bloemenjungle inruilen voor een plant. Maar liefst honderd tegels werden die dag geruild.

Daarmee zijn er honderd tegels uit tuinen in Ridderkerk vervangen door groen. De actie werd gehouden in het kader van het NK Tegelwippen. Dat is een landelijk evenement waarbij gemeenten hun inwoners stimuleren om hun tuin groener te maken.

Een groene tuin heeft vele voordelen. Meer groen zorgt voor een betere waterafvoer bij hevige regenbuien, verkoeling in warme periodes en voor meer biodiversiteit: dieren, vogels en insecten profiteren ervan. Daarnaast heeft een groene tuin een positief effect op de gezondheid.
Heeft u nog geen tegels gewipt? Meedoen aan het NK Tegelwippen kan tot en met 31 oktober. Vergeet niet uw gewipte tegels te registeren. We willen natuurlijk zo hoog mogelijk in het klassement eindigen.

Ga voor meer informatie over het registeren van tegels, subsidies voor het vergroenen van de tuin naar de pagina NK Tegelwippen. Samen maken we Ridderkerk groener. Doet u mee?