Vijfde editie ‘Leespret’ is uit

29 juni 2023, 08:11
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.
Wethouder Fleur Stip, Marianne van Gink en Guyanne van der Horst met de nieuwe ‘Leespret’.

De nieuwe editie van Leespret werd vorige week dinsdag gepresenteerd in theater Het Plein. Wethouder Fleur Stip nam het eerste exemplaar in ontvangst.

Marianne van Gink en Guyanne van der Horst van Stichting Lezen Oké! overhandigden het blad aan de wethouder. Dat deden ze tijdens een avond voor pedagogisch medewerkers en leerkrachten van groep 1 en 2 van de Ridderkerkse basisscholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven. Zij gaan samen met de ouders met het blad aan de slag om jonge kinderen te stimuleren om te leren lezen.

Thema ‘Nijntje’

Leespret helpt ouders om hun kinderen ook in de vakantietijd te stimuleren met taal en lezen bezig te zijn. Marianne en Guyanne zijn de samenstellers van het blad, dat dankzij een gemeentelijke subsidie kan worden uitgegeven. Het thema is dit keer ‘Nijntje’. Met puzzels, knutsels, recepten, verhaaltjes en kijkplaten met vragen wordt kinderen leesplezier bijgebracht. Ook staan er lokale uitjes in en veel boekentips. Zo’n 3.500 exemplaren worden verspreid via het kinderdagverblijf, de peuterspeelzaal en school.

Ridderkerkse stichting

Lezen Oké! is een Ridderkerkse stichting die zich inzet voor het vergroten van de motivatie voor lezen bij kinderen tot en met twaalf jaar. Lezen Oké! werkt samen met basisscholen, kinderdagopvang en peuterspeelzalen. Door lezen en voorlezen leren kinderen nieuwe woorden en leren ze hoe een goede zin opgebouwd is. Kinderen leren ook goed luisteren, zich te concentreren en voorlezen stimuleert de fantasie.