Vrolijke theatervoorstelling ‘Pannenkoeken uit Syrië!’

21 september 2023, 10:55
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.
In Pannenkoeken uit Syrië krijgt Nour Nederlandse les bij juffrouw Jansen. Rechts: wethouder Fleur Stip opende de voorstelling.

Taalgrapjes, muziek en pannenkoeken: met de theatervoorstelling Pannenkoeken uit Syrië konden kinderen en nieuwkomers meer te weten komen over het leren van de Nederlandse taal.

Pannenkoeken uit Syrië werd vorige week woensdag in theater Het Plein opgevoerd. Wethouder Fleur Stip opende de voorstelling, die vol zat met grappen over de verschillen en overeenkomsten tussen de Nederlandse en Syrische cultuur.

De voorstelling is geschreven door Nour Mardini. In zijn thuisland Syrië werkte hij als acteur, regisseur en muzikant. Met zijn voorstellingen wil Nour een nieuwe start maken in Nederland en zijn passie voor acteren inzetten om kinderen een fijne en leerzame middag te bezorgen.

In Pannenkoeken uit Syrië krijgt Nour Nederlandse les bij juffrouw Jansen. Kinderen en nieuwkomers werden actief betrokken in zijn verhaal. Na afloop waren maatschappelijke organisaties beschikbaar voor vragen. De activiteit werd georganiseerd met Bibliotheek AanZet Ridderkerk, Facet Ridderkerk, Fonobori en Gemeente Ridderkerk in de Week van lezen en schrijven.

Wilt u ook taalles? Loop dan even langs het Taalpunt: op dinsdag van 13.00 tot 15.00 uur in de bibliotheek in het gemeentehuis. Of mail naar: taalpuntridderkerk@debibliotheekaanzet.nl.