Werken aan veiligheid rondom scholen

8 mei 2024, 08:30
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.
De schoolzone bij de tijdelijke locatie van OBS De Noord aan de P.C. Hooftstraat.

Tot 2030 investeert de gemeente Ridderkerk fors in onderwijshuisvesting. Ook de veiligheid rondom scholen heeft onze aandacht. Met allerlei maatregelen zoals borden en paaltjes maken we weggebruikers alert.

Voor de inrichting rondom de scholen zijn verschillende maatregelen mogelijk. Het gaat om verkeersborden, paaltjes, zebrapaden, de tekst ‘school’ in de straat of beugels op de stoep zodat ouders hun kinderen niet voor de school kunnen afzetten.

Per school kunnen, afhankelijk van de omgeving, de maatregelen verschillen. Voor de ouders en andere weggebruikers is het altijd duidelijk dat er een (basis)school is. Elke schoolomgeving heeft zijn eigen verkeersproblematiek en specifieke omgeving. In overleg met de school worden de maatregelen per locatie bepaald.

Wethouder Peter Meij: “Kinderen moeten zelf op een veilige manier van en naar school kunnen. Met een opvallende en herkenbare inrichting weten weggebruikers dat ze in de buurt van een (basis)school zijn en dat zij extra alert moeten zijn. Zo maken we de omgeving rondom scholen nog veiliger.”