Wie verdienen volgens u de vrijwilligersprijzen?

6 juli 2023, 07:10
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.
De winnaars krijgen een geldbedrag en een aandenken, ontworpen door de Ridderkerkse kunstenaar Jorgen Snoep.

Binnenkort kunt u weer Ridderkerkers aanmelden voor de jaarlijkse vrijwilligersprijzen. De inschrijving opent donderdag 17 augustus.

Vrijwilligers vormen het hart van de samenleving. De vele vrijwilligers in Ridderkerk maken het verschil voor een ander. Daarom reikt de gemeente, samen met Facet Vrijwilligerssteunpunt, elk jaar twee vrijwilligersprijzen uit: De Jaap van der Graafprijs voor een individuele vrijwilliger en de Groepsprijs voor een vrijwilligersgroep. Dat doen we als blijk van waardering voor alles wat zij belangloos voor de Ridderkerkse samenleving doen. Gemeente Ridderkerk en Facet Vrijwilligerssteunpunt hechten namelijk veel waarde aan de inzet van deze vrijwilligers.

Nomineren

Ook dit jaar rekenen wij op uw hulp om vrijwilligers of groepen vrijwilligers voor te dragen. U kunt iedereen aanmelden die het verschil maakt voor een ander: bijvoorbeeld een organisator in een bruisende buurtvereniging, een creatief activiteitenteam of de trouwe vrijwilliger die zich inzet voor ouderen. U kunt niet uzelf of uw eigen vrijwilligersgroep aanmelden. Een jury beoordeelt wie de genomineerden en winnaars worden. De winnaars van beide prijzen maken wij bekend rondom de nieuwjaarsreceptie van Gemeente Ridderkerk. Zij krijgen een aandenken en een cheque.

Meer informatie

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Junaidah Beun van Vrijwilligerssteunpunt Facet via (0180) 430 440 of vrijwilligerssteunpunt@facetridderkerk.nl.