Culturele kaart

Kunst en cultuur dragen bij aan het welzijn van mensen. Daarom houden we in Ridderkerk basisvoorzieningen als bibliotheken en muziekonderwijs bereikbaar voor jong en oud. We zorgen ervoor dat ze voor alle Ridderkerkers zichtbaar en toegankelijk zijn. Zo kunnen jongeren in de bibliotheek kennismaken met techniek en wetenschap en stimuleren we cultuurprogramma’s op scholen. Zij kunnen via een menu kiezen voor programma’s die bij hen passen.

De culturele kaart biedt een mooi  overzicht van alles wat er in Ridderkerk te doen is. Hiermee hopen we dat mensen nog beter hun weg weten te vinden naar alle mooie dingen die in onze gemeente plaatsvinden.

Bloeiend cultureel klimaat

Inwoners met talenten maken Ridderkerk mooier. Makers én liefhebbers van cultuur zorgen samen voor een bloeiend klimaat in Ridderkerk voor kunst en cultuur. Ridderkerk kent daarnaast een rijk verenigingsleven. Inwoners die samen zingen, muziek maken of op een andere manier met kunst- en cultuur bezig zijn. Als gemeente zijn we daar trots op en stimuleren we dit waar mogelijk.

Met ons cultuurbeleid betrekken we zoveel mogelijk Ridderkerkers bij het culturele leven in de gemeente. We faciliteren passend en inclusief aanbod en programmering, ook voor mensen die niet vanzelfsprekend met cultuur in aanraking komen, zoals ouderen in verzorgingshuizen.

Genoeg te kiezen

Ook vinden we het belangrijk dat we in Ridderkerk een breed palet aan kunst- en cultuuractiviteiten hebben, zodat er voor veel mensen iets te kiezen valt. We stimuleren daarom het cultureel ondernemerschap in Ridderkerk.