Hulp bij schulden

Heeft u schulden of vindt u het lastig om met geld om te gaan? Kunt u uw rekeningen niet meer betalen of maakt u de post niet meer open? Het kan iedereen overkomen, u hoeft zich niet te schamen. Wij helpen u graag. Onze schuldhulpverlening is gratis. De eerste stap zet u door u bij ons te melden. U komt in aanmerking voor schuldhulpverlening als u 18 jaar of ouder bent en in Ridderkerk woont.

Ben je tussen de 18 en 27 jaar en inwoner van de gemeente Ridderkerk? Heb je financiële problemen en mogelijk ook problemen op het gebied van bijvoorbeeld opleiding, wonen of gezondheid? Kom je om welke reden dan ook niet in aanmerking voor de bestaande (reguliere) schuldhulpverlening? Ben je echt gemotiveerd en in staat om te werken aan je toekomst? Blijf dan niet rondlopen met jouw problemen en meld je aan voor de Pilot Opkopen Schulden Jongeren: lees onderaan deze pagina of de pilot jou kan helpen.

 • Na uw aanmelding nemen we binnen 5 werkdagen contact met u op om een afspraak te maken voor een gesprek.
 • In dat gesprek maken we samen een plan van aanpak. Hierin staat welke hulp u kan verwachten en welke afspraken wij met elkaar maken.
 • Het kan zijn dat u aan 1 of meerdere adviesgesprekken genoeg heeft.
 • Het kan zijn dat u wat meer hulp nodig heeft dan dat. In dat geval kunnen wij u begeleiden naar een regeling of een wettelijk schuldhulpverleningstraject. Ook kunnen we dan kijken of we voor u budgetbeheer kunnen inzetten.

Dit zijn een paar voorbeelden. We bieden meer mogelijkheden aan. Dit bespreken we met u tijdens het eerste gesprek. Meld u aan voor schuldhulpverlening.

 • Krijgt u bericht dat uw woning wordt ontruimd of water en/of energie wordt afgesloten?
  Neem dan altijd contact op met uw leverancier. Leg uw situatie uit en vraag of u een betalingsregeling kunt krijgen.
 • Kijk ook of er in uw omgeving een familielid of vriend is die kan helpen door de schuld (of een deel ervan) te betalen.

Wil de leverancier de ontruiming toch door laten gaan?
Neem direct contact met ons op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur via (0180) 451 234.

Geldfit

Bent u benieuwd welke hulp het beste bij uw situatie past? Doe de test op Geldfit.nl. De test is anoniem en geeft u een persoonlijk advies. U ziet direct welke organisaties u passende hulp kunnen bieden. Voor ondernemers is er Geldfitzakelijk.nl.

Nibud

Beginnende schulden? Met een goed plan kunt u eruit komen. Met de invultool van Nibud maakt u een realistisch aflosplan.

SchuldHulpMaatje via Stichting Samenredzaamheid bij Schulden

Heeft u hulp nodig bij het ordenen van de administratie? Heeft u andere financiële problemen? Schuldhulpmaatjes helpen u verder, zonder te oordelen. Samen met het SchuldHulpMaatje gaat u aan de slag om financieel orde op zaken te stellen. Ook als u (nog) geen schulden heeft. Kijkt u rustig op www.shmridderkerk.nl

Contact

Postadres: Ravelstraat 21
2983 BL Ridderkerk
Telefoon: 06 48 60 51 79
E-mail: info@shmridderkerk.nl
Website: shmridderkerk.nl

Hulp bij administratie via Facet

Heeft u moeite bij het invullen van de jaarlijkse belastingaangifte of lukt het u niet om uw administratie op orde te houden? Vindt u het lastig om ingewikkelde brieven te lezen? Dan kunt u ook terecht bij Facet Ridderkerk. Kijk op facetridderkerk.nl welke diensten worden aangeboden.

Contact

Schoutstraat 5
2981 EZ Ridderkerk
Telefoon: (0180) 432 350
E-mail: info@facetridderkerk.nl
Website: facetridderkerk.nl

 • Krijgt u ineens te maken met grote uitgaven? En kunt u die niet betalen? Misschien zijn er minimaregelingen die u kunnen helpen.

Heeft u plotseling extra kosten die u niet kunt betalen, dan kunt u soms een vergoeding aanvragen. Die vergoeding heet bijzondere bijstand. De bijzondere bijstand is alleen voor bijzondere kosten die echt nodig zijn.

De pilot Opkopen Schulden Jongeren is bedoeld voor jou als jongere met schulden die om welke reden dan ook niet in aanmerking komt voor de bestaande (reguliere) schuldhulpverlening. Wij willen jou perspectief bieden op een toekomst zonder schulden.

Hoe kunnen wij je helpen

Onze hulp bestaat uit intensieve begeleiding en schuldsanering. Eerst gaan wij met je in gesprek om al jouw problemen in kaart te brengen. Daarna maken wij samen een perspectiefplan waarin doelen en afspraken staan.

Alle schulden worden bij elkaar gevoegd en in één keer afgekocht en gesaneerd door de gemeente. Dit betekent dat jij nog maar één schuldeiser overhoudt: de gemeente. De resterende schuld kun je bijvoorbeeld terugbetalen door middel van een tegenprestatie. Zoals bijvoorbeeld het afmaken van een opleiding, het lopen van een maatschappelijke stage of het afbetalen van de schuld wanneer je een baan hebt.

Tegelijkertijd gaan we je begeleiden bij het vinden van rust en stabiliteit in jouw situatie om verder te kunnen werken aan eventuele andere problemen. Zoals bijvoorbeeld het vinden van een baan of woning. Of misschien wil je aan een persoonlijk probleem werken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld verslaving of psychosociale problemen.

Welke organisaties kunnen je hulp bieden

Eén ding is zeker: je staat er niet alleen voor! Binnen de Pilot Opkopen Schulden Jongeren werkt de gemeente Ridderkerk met Facet, SchuldhulpMaatje en Kredietbank Nederland.

Wat gaan deze instanties voor je doen?

 • gemeente Ridderkerk

De jongerenschuldhulpverlener van de gemeente zorgt ervoor dat jij deel kan nemen aan deze pilot en schakelt andere organisaties in om hulp te bieden. De jongerenschuldhulpverlener kijkt ook mee of jouw traject goed verloopt.

 • Facet

Jij gaat samen met de jongerenwerker van Facet ervoor zorgen dat de doelen en afspraken uit jouw perspectiefplan behaald en nagekomen worden. Daarnaast biedt de jongerenwerker je de nodige begeleiding en nazorg.

 • Kredietbank Nederland

De medewerker van Kredietbank Nederland gaat in gesprek met jouw schuldeisers om de schulden te saneren.

 • SchuldhulpMaatje

Een SchuldhulpMaatje kan je praktische hulp bieden op allerlei gebieden zoals administratie, inkomen en contact met instanties bijvoorbeeld.

Aanmelden

Kan de pilot Opkopen Schulden Jongeren jou mogelijk helpen? Meld je dan aan door het contactformulier in te vullen.

Contactformulier Pilot Opkopen Schulden Jongeren