Energiecoach

Een energiecoach is iemand met kennis van energie (en daarmee geld) besparen. De gemeente en stichting Energiebox bieden de coaches hiervoor een opleiding aan. De coaches helpen u met plezier de weg te vinden in de – soms – ingewikkelde wereld van het energiezuinig wonen. De coach geeft daarnaast tips om snel en goedkoop energie te besparen.

Waar helpt een coach wel en niet mee?

Het is voor u als woningeigenaar goed om te weten wat u kunt verwachten van een energiecoach. De energiecoach geeft u informatie over energiebesparende maatregelen, subsidies en leningen. Hij/ zij schetst wat er allemaal mogelijk is en zal u wijzen op aandachtpunten specifiek voor uw woning. De coach besteedt extra aandacht aan kleine, snel uit te voeren en goedkope maatregelen. En zal u naar de juiste persoon doorverwijzen bij meer ingewikkelde vragen. Bijvoorbeeld naar de adviseurs van het energieloket voor inwoners, de WoonWijzerWinkel. Een week na het adviesgesprek ontvangt u de tips op papier met daarbij een overzichtelijke berekening van uw besparing in kilowatt uur en in euro’s. U bent na afloop van het gesprek vrij om te doen wat u wilt met die tips. Wij verplichten u tot niets en het is ook geen commerciële verkoop.

De energiecoach komt graag bij u op bezoek om een gesprek met u aan te gaan over energiebesparing.
De energiecoach komt graag bij u op bezoek om een gesprek met u aan te gaan over energiebesparing.

Energiebox

De energiecoach komt niet met lege handen. Hij of zij neemt ook energiebesparende producten mee, u geeft van tevoren aan welke producten u nodig heeft. Deze producten zijn gratis.

Minder energieverbruik is niet alleen goed voor uw portemonnee. Het beperkt ook de uitstoot van CO2. Want energie die u niet gebruikt, hoeft niet te worden opgewekt. Het opwekken van elektriciteit, dus stroom, gaat nu nog voor het grootste deel met behulp van fossiele brandstoffen: olie en/of aardgas. Bij de verbranding ervan, komt veel CO2 vrij. Dit draagt sterk bij aan de klimaatverandering en daarmee de opwarming van de aarde.

Hulp nodig met het installeren van producten?

Sommigen kunnen na het bezoek direct aan de slag met de energiebesparende producten. Anderen hebben nog hulp nodig, omdat het installeren niet zo makkelijk gaat. Dat is geen probleem. De coach kan, indien nodig, een tweede of zelfs nog een derde bezoek bij u brengen en u helpen met het installeren of aanbrengen van diverse producten.

Indien nodig, kan de energiecoach u helpen met het aanbrengen van het product.
Indien nodig, kan de energiecoach u helpen met het aanbrengen van het product.

Vraag het advies van een energiecoach aan

Wilt u het advies van een energiecoach? Vul dan onderstaand formulier in.

Wat zeggen anderen over de energiecoach?

  • “Met die douchetimer douchen onze tieners ineens een stuk korter.”
  • “We hadden geen idee dat onze oude koelkast zoveel stroom verbruikt.”
  • “We hebben samen met de Energiecoach door ons huis geslopen op zoek naar kieren en naden. Bleken die tochtstrips uit de Energiebox toch erg handig. ”
  • “Zo’n energiecoach is de oplossing.”
  • “Het werkt echt heel aanstekelijk- energie besparen. We maken er met onze kinderen zowat een sport van.”

Menno Bronwasser van Stichting Energiecoach: “De gemeente wil dat je jouw energieverbruik verlaagt. Met kleine tips hopen wij jou op weg te helpen én enthousiast te maken. De tips zijn misschien klein, maar het resultaat is groot. Je gaat dit echt merken in uw portemonnee. Op een positieve manier. We hebben in Ridderkerk inmiddels vele adviesgesprekken gehad. Het gemiddelde waarderingscijfer is een 8,4.”.