• Wethouder Laurens Franzen en kinderburgemeester Maylin Ouwens hebben op basisschool De Reijer aan de Prinsenstraat de vijf nieuwe basisregels van de school onthuld.
  • Ridderkerk werkt aan een Visie op ecologie. Dinsdag 12 oktober van 19.30 tot 21.00 uur is hierover een online informatieavond.
  • De skatebaan aan de Sportlaan is eindelijk klaar. Sinds afgelopen dinsdag kunnen Ridderkerkse skaters er weer terecht.
  • Het college van burgemeester en wethouders heeft deze week voor de eerste keer sinds lange tijd weer een werkbezoek gebracht. De coronamaatregelen stonden deze bezoeken in de weg.
  • In Ridderkerk staan ruim 975 verouderde verlichtingsarmaturen. Die worden binnenkort vervangen. De werkzaamheden vinden plaats tussen 4 oktober en 31 december.
  • Maakt u zich ernstig zorgen om iemand? Bijvoorbeeld een naaste of buurman die verward is, niet (meer) voor zichzelf kan zorgen, in een vervuild huis woont of veel problemen heeft en dreigt af te glijden? Bel dan het Meldpunt Zorgwekkend Gedrag via 0800-1205.
  • Iedereen kan een partij oprichten. Om deel te nemen aan verkiezingen moet een partij wel aan een aantal vereisten voldoen. Deze eisen zijn vastgelegd in de Kieswet.
  • Wandelen is een simpele manier om tijdens de lockdown in beweging te blijven. Het afgelopen jaar gingen ook veel Ridderkerkers door de coronacrisis massaal naar buiten om te wandelen.