• De herinrichting van de Lagendijk tussen de Burgemeester De Zeeuwstraat en de Ridderhof is klaar. Wethouder Peter Meij knipte vrijdag een lint door, in het bijzijn van een aantal Lagendijk-bewoners.
  • Vet Gezond en partner De Groene Pollepel gaven vorig week dinsdag voor de tweede keer dit jaar een online kookworkshop. Kinderen en ouders konden meedoen.
  • Het blijft mogelijk gewone Wmo-ritten korter dan 24 uur van tevoren te bestellen. “Iedereen moet kunnen gaan en staan waar hij of zij wil. Dat geldt ook voor mensen die afhankelijk zijn van Wmo-vervoer,” zegt wethouder Laurens Franzen.
  • Donderdag 20 mei heeft de GGD de vaccinatielocatie in sporthal De Wissel in gebruik genomen. De sporthal is te vinden aan Kastanjelaan 38 in Ridderkerk.
  • Vanaf 26 juli worden er algemene graven geruimd en gedenktekens verwijderd van ‘vervallen’ particuliere graven op begraafplaats Vredehof.
  • Wandelen is een simpele manier om tijdens de lockdown in beweging te blijven. Het afgelopen jaar gingen ook veel Ridderkerkers door de coronacrisis massaal naar buiten om te wandelen.
  • De Erasmus Universiteit in Rotterdam onderzoekt voor de gemeenten Ridderkerk, Barendrecht en Albrandswaard waar de kansen liggen om de klimaatdoelstelling voor 2050, wanneer Nederland nagenoeg CO2 neutraal moet zijn, te halen. Een voor Nederland nog niet eerder vertoonde, unieke opdracht en samenwerking.
  • Informatie over de ontwikkelingen rondom het coronavirus.
  • Vanwege het coronavirus heeft de lokale horeca in Ridderkerk het zwaar. Alle restaurants, grandcafés, lunchrooms en cafés zijn gesloten. Veel horecagelegenheden bieden nu de mogelijkheid om eten af te halen of te laten thuisbezorgen. Desondanks daalt de omzet, terwijl de vaste lasten niet verminderen.