Stemmen als niet-Nederlander tijdens verkiezingen in juni

4 april 2024, 09:00
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.

Binnenkort mag u weer naar de stembus. Op donderdag 6 juni kiezen we de Nederlandse leden van het Europees Parlement. Heeft u de nationaliteit van een ander EU-land? Dan kunt u ook stemmen.

U kiest dan of u in Nederland wilt stemmen, of in het EU-land waarvan u de nationaliteit heeft.

Wilt u als niet-Nederlander in Nederland stemmen? Vul dan een registratieformulier in. Dit formulier heeft u via de post ontvangen. U kunt het ook downloaden via onze website. Stuur dit formulier met een kopie van uw geldige identiteitsbewijs naar ons op. Deze documenten moeten uiterlijk dinsdag 23 april bij ons binnen zijn.

Wilt u stemmen in het EU-land waarvan u de nationaliteit heeft? Dan moet u in dat land aangeven dat u wilt stemmen als kiezer in het buitenland. U mag dan niet in Nederland uw stem uitbrengen en u krijgt ook geen stempas. U hoeft dan niets door te geven aan de gemeente Ridderkerk.

Kijk op de pagina Stemmen voor de verkiezing van het Europees Parlement als niet- Nederlander voor meer informatie en het registratieformulier. Op de pagina Verkiezingen vindt u meer informatie over de Europees Parlementsverkiezing.