Avonden vol muziek en gezelligheid

14 december 2023, 09:00
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.
Van links naar rechts: Sandra van Soest, Jens van de Graaf, Rik van de Graaf, Damian Wittekoek, Donny van Soest, Roos Rave, Nicole Konings, Stephanie Konings en Thomas Wiekeraadt.

Een gezellige avond voor iedereen, daar zetten de vrijwilligers van jongerensociëteit en poppodium De Gooth zich wekelijks voor in. Voorzitter Marc Harreman en vrijwilliger Stephanie Konings leerden De Gooth via vrienden kennen. “Het is een grote vriendengroep.”

Met de nominatie worden zij en andere vorige bestuursleden bedankt voor hun inzet om De Gooth er weer bovenop te krijgen. Zeker rond coronatijd was de toekomst van De Gooth niet vanzelfsprekend. Stephanie is er al tien jaar vrijwilliger. “De Gooth is een plek waar niet alleen jongeren een gezellige en betaalbare avond kunnen hebben. Ook mensen die het niet breed hebben, weten ons te vinden.”

Het poppodium aan de P.C. Hooftstraat is elke vrijdag- en zaterdagavond open. Er zijn niet alleen optredens van bands, maar ook feest, film en thema-avonden. Marc is sinds 2016 vrijwilliger, waarvan hij zeven jaar bestuurslid is. Hij heeft bijna geen weekend bij De Gooth overgeslagen. “We krijgen bijna dagelijks mails van bands die bij ons willen spelen.”

Die bands spelen meestal metalmuziek. Dat zit in het DNA van De Gooth. Stephanie: “We zijn vooral van de alternatieve muziek, maar dat genre is nog steeds heel divers. En we pinnen ons er niet op vast. Iedere band mag bij ons komen spelen.”

Wie in het weekend bij het poppodium te vinden is, komt er niet alleen voor de bands. Stephanie: “Sommigen zitten op de bank te kletsen, anderen doen shotjes aan de bar of spelen een spelletje. Marc lacht: “Of ze doen allebei tegelijk.”

De Gooth is volgens de vrijwilligers een plek voor iedereen die het gezellig wil hebben. Marc vertelt: “Het mooiste vind ik dat iedereen elkaar kent. We leven met elkaar mee. Het is ons kent ons, maar alleen in positieve zin.”

Vorige bestuur

Sinds oktober heeft het poppodium een nieuw bestuur. Alleen Marc is overgebleven, hij is nu voorzitter. Stephanie is weer ‘gewoon’ vrijwilliger. Ze legt uit: “Met de moeilijke periode die we als oude bestuur hebben doorstaan, hadden we in oktober pas het gevoel dat we het stokje konden overdragen. Het is mooi om te zien hoe de nieuwe bestuursleden net zo hun verantwoordelijkheid nemen. En het ‘oude’ bestuur helpt nog steeds mee.”

Het poppodium is genomineerd door een jongerenwerker van Facet. Volgens Stephanie vond hij dat de vorige bestuursleden niet genoeg waardering hebben gekregen voor het feit dat De Gooth nu nog bestaat. “We zijn super blij met de nominatie en de erkenning die we voor ons werk krijgen.” Marc: “Anders waren we ook nog steeds blij dat we dit werk kunnen blijven doen.” Stephanie vult aan: “Je doet het voor anderen, maar het brengt ons zelf ook veel plezier.