Badmintonnen voor ieder niveau

11 april 2024, 09:00
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.
Vlnr: leden Irene Maaskant, Aart Romijn en Cathy Stupers van Badmintonclub IJsselmonde.

Plezier hebben met elkaar, daar gaat het de leden van Badmintonclub IJsselmonde om. Beginners en gevorderden spelen wekelijks een avond in sporthal De Fakkel. “We spelen dan recreatief, maar soms gaat het er fanatiek aan toe.”

Zoals de naam al doet vermoeden, is de badmintonclub in IJsselmonde opgericht. Een groepje badmintonners splitste zich af van een club in Rotterdam. Competitief spelen, dat vonden zij niet zo nodig. Toen de leden een andere sporthal moesten zoeken, kozen ze voor de Ridderkerkse. “Daar zijn we nu nog heel blij mee. Met acht banen kan iedereen continu spelen”, vertelt bestuurslid Cathy Stupers.
Met voorzitter Aart Romijn en medebestuurslid Irene Maaskant is ze onderdeel van de ‘harde kern’ van BC IJsselmonde. Alle drie zijn ze al meer dan twintig jaar lid, Aart zelfs al sinds 1992. Iedereen boven de zestien jaar kan lid worden van de club. Irene: “We hebben spelers van ieder niveau en iedereen speelt met elkaar. Een van onze leden geeft de training. Beginners leren we de spelregels en verschillende tactieken.” Aart voegt toe: “Voor hun is het nooit leuk om weggeslagen te worden, dus de gevorderden passen hun spel erop aan als ze met een beginner spelen.”

Strippenkaart

Badminton is dan een intensieve sport, volgens de bestuursleden is het op late leeftijd nog goed te doen. Cathy: “Ons oudste lid is tachtig. Als je de techniek beheerst, hoef je niet eens veel heen en weer te rennen.” De bestuursleden raden dan ook iedereen, jong en oud, aan om een keer een avond gratis mee te spelen.

Want, de prijs kan geen bezwaar zijn om lid te worden: voor net iets meer dan drie euro per keer biedt de club een gezellige en sportieve avond. “Naast het lidmaatschap bieden we ook een strippenkaart aan, voor wie het wil proberen. Wie daarna wel lid wordt, krijgt het bedrag van de strippenkaart als korting op het lidmaatschap”, legt Aart uit.

Het speelseizoen begint op de eerste woensdag van september. De leden van de club spelen alleen recreatief. Wel organiseert BC IJsselmonde zes keer per jaar een intern toernooi. Irene: “We passen het thema van het toernooi en de bijbehorende prijzen vaak aan op de actualiteit.” Op de laatste avond van het seizoen, op de tweede woensdag van juni, is het thema dit jaar: de Olympische Spelen.

Ook vieren de leden dit jaar het veertigjarig jubileum van hun club. Ondanks dat het aantal leden in de loop der jaren is afgenomen tot bijna 36, zullen er nog wekelijks shuttles heen en weer vliegen in De Fakkel. Cathy: “In al die jaren is er nooit ook maar één ruzie geweest.”

Kijk voor alle sportverenigingen in Ridderkerk op Uitagenda Ridderkerk.