Bewoners asielschip redden jonge vrouw

7 maart 2024, 09:00
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.
De bewoners van het asielschip werden door burgemeester Peter Rehwinkel van Gemeente Voorne aan Zee in het zonnetje gezet.

Bewoners van asielschip Calypso hebben zondag 25 februari een jonge vrouw gered uit de vestinggracht van Hellevoetsluis, in de buurt van het schip.

Het asielschip uit Ridderkerk meerde op vrijdag 23 februari voor tien dagen aan in Hellevoetsluis. Op zondagavond hoorde een van de bewoners hulpgeroep van een vrouw die in de vestinggracht lag. Hij haalde direct versterking, waarna drie van de mannen het water in sprongen om haar te hulp te schieten.

Twee van hen kwamen daarbij zelf in de problemen. De derde, Ahmad, redde eerst de jonge vrouw en daarna ook een van zijn medebewoners die nog in het water lag. Andere bewoners verleenden de vrouw eerste hulp en vingen haar op tot de ambulance ter plaatse was. Met de vrouw gaat het inmiddels weer goed.

Voor hun heldendaad is Ahmad Hadi Khatab met de twee andere bewoners in het zonnetje gezet door burgemeester Peter Rehwinkel van Gemeente Voorne aan Zee. Wethouder Kees van der Duijn Schouten voegt daaraan toe: “Wat een positief bericht! Mooi dat Voorne aan Zee de bewoners van de Calypso op deze manier in het zonnetje heeft gezet.”