Buurttenten in Oostendam en Rijsoord

18 april 2024, 09:00
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.
Wijkcontactfunctionaris José Gerritse aan het woord tijdens de Buurttent in Oostendam.

Verbinden, ontmoeten en ideeën uitwisselen: dat deden inwoners van de wijk Oosterdam afgelopen zaterdag. Tijdens de Buurttent gingen zij in gesprek met de gemeente en partners.

Voorafgaand aan de Buurttent was er een brunch voor wijkbewoners. 47 bewoners schoven aan en genoten van de heerlijke brunch, die door het wijkideeteam, speeltuinvereniging Oostendam en de Immanuelkapel georganiseerd werd. Het leefbaarheidsteam hielp mee in de voorbereiding en tijdens de brunch. De buurtbewoners deden voorstellen voor activiteiten die zij graag willen terugzien in hun wijk.

Na de brunch was het tijd voor de Buurttent. Inwoners gingen met het leefbaarheidsteam in gesprek over wat er speelt in de wijk. Zo’n 15 bewoners kwamen met specifieke vragen, voor een goed gesprek of advies naar de leden van het team. Het voordeel hiervan is dat afstemming met partners van het leefbaarheidsteam direct plaatsvindt.

Buurttent Rijsoord

Zaterdag 20 april is de Buurttent in Rijsoord, bij de speeltuin in de Mauritshoek. Inwoners kunnen tussen 10.00 en 14.00 uur in gesprek met het leefbaarheidsteam. Graag bespreken we met u hoe we samen de Mauritshoek, Mauritsstraat en de Mauritsweg nog mooier kunnen maken. Hoe maken we de buurt socialer, schoner of bijvoorbeeld groener? We plaatsen twee containers voor grof afval, zodat bewoners hun tuinen kunnen opruimen. Om de buurt op te fleuren, zorgt de gemeente voor plantjes en rijdt de Tegeltaxi langs om gewipte tegels op te halen.

Kijk voor alle evenementen in Ridderkerk op www.uitagendaridderkerk.nl.