De Dierenhof krijgt bonus voor ingezamelde apparaten

7 maart 2024, 09:00
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.
Het Wecycle inzamelpunt bij kinderboerderij De Dierenhof

Kleine elektrische apparaten die kapot zijn of die u niet meer gebruikt: u kunt ze inleveren bij allerlei Wecycle inleverpunten. Zoals bij Kinderboerderij De Dierenhof. De kinderboerderij zamelde vorig jaar zoveel apparaten in, dat het een bonus kreeg.

De kinderboerderij in het Oosterpark behoorde tot de top 5 inzamelaars van Nederland en kreeg daarom naast de vaste sponsorbijdrage een bonus van 250 euro. Beheerder Kirsten Jaspers is erg blij met de bonus voor de kinderboerderij en hoopt dat meer inwoners hun afgedankte kleine elektrische apparaten bij De Dierenhof in gaan leveren. “Met het inleveren draagt u indirect bij aan het onderhoud van de kinderboerderij en de verzorging van de dieren.”

Alle kinderboerderijen die een Wecycle inleverpunt hebben, waaronder De Dierenhof, hebben het afgelopen jaar bijna 56.000 kilo kleine apparaten ingezameld. Met het inzamelen en recyclen van deze apparaten, kunnen grondstoffen opnieuw gebruikt worden en nieuwe producten geproduceerd worden. Naast kleine elektrische apparaten heeft De Dierenhof ook een inleverpunt voor frituurvet. Dit gebruikte frituurvet wordt omgezet in biobrandstof.