Debat over AI en klimaat

14 maart 2024, 09:00
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.
Leerlingen en docenten van het Gemini College op de foto met leerlingen en docenten uit Italië en wethouder Fleur Stip (tweede van links).

De raadzaal van het gemeentehuis stond vorige week woensdag in het teken van een internationaal debat. De activiteit is onderdeel van de jaarlijkse uitwisseling tussen leerlingen van het Gemini College en leerlingen uit Italië.

Leerlingen van 4 havo en 5 vwo discussieerden in het Engels over twee stellingen: ‘ChatGPT doet meer kwaad dan goed in het voortgezet onderwijs’ en ‘Het bouwen van dammen en verhogen van dijken is de beste oplossing om overstromingen te voorkomen’.

Wethouder Fleur Stip was voorzitter. Ze stuurde het debat, koos de twee ‘beste debaters’ en overhandigde hun een presentje. Na het debat kregen alle leerlingen een tas met cadeautjes en genoten ze van een lunchbuffet.

Het debat was onderdeel van een uitwisselingsweek. 21 Italiaanse leerlingen hadden samen met de leerlingen van het Gemini een programma vol culturele en educatieve uitjes. De school organiseert al meer dan twintig jaar uitwisselingen. Zo hebben ze goed contact met een Italiaanse, Oostenrijkse, Finse en Duitse school. De uitwisseling was mogelijk dankzij een subsidie van Erasmus+, een programma van de Europese Unie dat mensen kennis en ervaring laat opdoen in binnen- en buitenland.