Denk mee met schetsontwerp pumptrackbaan

7 maart 2024, 09:00
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.
Tijdens de ontwerpworkshop kunt u uw voorkeuren aangeven over het schetsontwerp.

In het recreatiegebied langs de Noord, dichtbij De Schans, komt een pumptrackbaan. Hoe gaat dit eruit zien? U kunt via een online vragenlijst of tijdens de ontwerpworkshop op dinsdag 19 maart reageren op het schetsontwerp.

We hebben een extern bureau opdracht gegeven een schetsontwerp te maken voor de pumptrackbaan. Dat is een circuit met bulten en kombochten, die elkaar ritmisch opvolgen. Het is als het ware een kruising tussen een BMX-baan en een skatepark. Toekomstige gebruikers kunnen het schetsontwerp in het gemeentehuis op dinsdag 19 maart van 19.00 tot 20.00 uur doornemen. Zij kunnen dan hun voorkeuren aangeven voor springbulten en hindernissen, zodat er een optimaal ontwerp ontstaat.

Kunt u niet komen, maar wilt u wel meedenken? Geef dan uw mening via de online vragenlijst. Dit kan tot en met vrijdag 22 maart.

3.000 vierkante meter

Voor de pumptrackbaan is 3.000 vierkante meter beschikbaar. Er is plaats voor een grote en een kleine pumptrack, een jumpline (een deel van de pumptrack om extra hoog te kunnen springen) en diverse hindernissen. De baan wordt omringd met gras en planten.

Volgens planning kan de pumptrackbaan voor het najaar in gebruik genomen worden. De aanleg van de pumptrackbaan is het gevolg van een petitie die door enkele ouders was ingediend en door bijna 750 mensen werd ondertekend. De pumptrackbaan stond ook in het collegeprogramma 2022-2026 als actiepunt.

Schetsontwerp pumptrackbaan