Dutch Fresh Port inspireert jonge bezoekers voor sector

30 november 2023, 09:00
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.
Wethouder Stip en leerlingen van het Farelcollege krijgen uitleg over de opslag.

In het kader van oriëntatie op hun toekomstig beroep bezochten leerlingen van het Farelcollege (vmbo basis 4 Dienstverlening en Producten) vrijdag het Ridderkerkse bedrijf Allround Cargo Handling (ACH) aan de Selderijweg op bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard. Wethouder Fleur Stip (onderwijs) was ook bij het bezoek aanwezig.

Allround Cargo Handling verzorgt de opslag, overslag en logistiek van voedingsmiddelen en is gespecialiseerd in noten en gedroogd fruit. De leerlingen kregen een rondleiding in het pand van ongeveer 25.000 vierkante meter groot, waar tussen de 20 en 25 miljoen kilo noten in opslag liggen. De noten zijn afkomstig van producenten uit alle delen van de wereld en zijn bestemd voor verwerkers in binnen- en buitenland. Wethouder Stip en de leerlingen kregen onder andere uitleg over de specifieke condities die de opslag van voedingsmiddelen vereist.

Met enige regelmaat zetten bedrijven van Dutch Fresh Port hun deuren open om jonge mensen kennis te laten maken met AGF-sector (aardappelen, groente, fruit). Dutch Fresh Port hoopt op die manier nieuwe talenten te werven. Wethouder Stip: “Het is mooi om te zien hoe ondernemers de samenwerking zoeken met scholen en nieuwe generaties willen enthousiasmeren voor hun sector.”