Hoogwaardige testen voor allerlei producten

4 april 2024, 09:00
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.
Directeuren Jan Schipper en Peter Platteschor (links) gaven het college en de bedrijfscontactfunctionarissen een rondleiding in hun laboratorium.

Het college van burgemeester en wethouders bezocht afgelopen dinsdag het Ridderkerkse bedrijf TLR International Laboratories aan de Handelsweg, op bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard.

De gemeentebestuurders werden rondgeleid door directeuren Jan Schipper en Peter Platteschor. Het bedrijf is een onafhankelijk analyse laboratorium en voert producttesten voor bedrijven uit op levensmiddelen, diervoeding en brandstoffen.

De laboranten bepalen bijvoorbeeld de voedingswaarden van levensmiddelen. Ook sporen zij stoffen op die niet opzettelijk zijn toegevoegd. Ook kunnen ze zien of er resten in de producten zitten van bijvoorbeeld bestrijdingsmiddelen. Zo kunnen de laboranten vaststellen of een gewas wel of niet biologisch is geteeld. Uit een analyse kan ook blijken dat een product een bacterie of virus bevat. Tijdens de coronaperiode heeft het bedrijf heeft ook meegewerkt aan het testen op het coronavirus.
Bedrijven uit allerlei landen laten hun producten bij TLR testen om er zeker van te zijn dat de kwaliteit van hun producten goed genoeg is. Is dat niet het geval, dan helpt TLR deze bedrijven om de kwaliteit te verbeteren.

Netwerk

Het chemisch en microbiologisch laboratorium maakt deel uit van het Peterson- en Control union-netwerk. Dit netwerk bestaat uit onafhankelijke opererende bedrijven, actief in meer dan zeventig landen in de wereld. Elk van de zusterbedrijven heeft zijn eigen specialisatie op het gebied van inspectie en certificatie.

Op de website tlr-international.com vindt u meer informatie over het bedrijf.