Informatieavond zonnepanelen op VvE-daken

21 februari 2024, 08:45
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.

Uw VvE verduurzamen? Kom dan op dinsdag 5 maart naar de bijeenkomst zonnepanelen op VvE-daken. Als vervolg nodigen we u ook uit om deel te nemen aan een gratis verduurzamingstraject.

Tijdens de bijeenkomst nemen de gecertificeerde energieadviseurs u mee in de mogelijkheden voor het plaatsen van zonnepanelen. Hierbij laten we ook voorbeeldberekeningen en subsidieregelingen zien, zoals bijvoorbeeld de SCE-regeling. Uiteraard krijgt u ook de mogelijkheid om vragen te stellen. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en in het gemeentehuis.

Cursus

Na de informatieavond heeft u een goede eerste indruk gekregen van wat er komt kijken bij verduurzaming. U heeft de kennis opgedaan die nodig is om deel te nemen aan de gratis verdiepingscursus.

  • Cursusdag 1 op 25 maart 2024 van 13.00 tot 17.00 uur: Juridische aspecten. Aan de hand van onder andere uw splitsingsakte en modelreglement bekijken we wat wel en niet mogelijk is. U krijgt handvatten om draagvlak te creëren.
  • Cursusdag 2 op 3 april 2024 van 13.00 tot 17.00 uur: Technische aspecten. Aan het eind van deze middag weet u op hoofdlijnen wat technisch mogelijk is in uw complex.
  • Cursusdag 3 op 8 april 2024 van 13.00 tot 17.00 uur: Energetische en procesmatige aspecten. U wordt op de hoogte gebracht van het proces van verduurzaming en u kunt een inventarisatie maken van de mogelijkheden voor uw complex, inclusief de behoeften van de bewoners. U krijgt ook informatie over de belangrijkste subsidiemogelijkheden.

Aan het einde van de cursus ontvangt u de gratis VvE campagnebox. Ook krijgt u een certificaat als bewijs van deelname en kunt u in aanmerking komen voor een gratis oriëntatiescan.

Aanmelden

Via de website van VVE Belang kunt u zich aanmelden voor de informatieavond.

Op dit moment kunt u zich nog niet aanmelden voor de cursus. Tijdens de informatieavond krijgt u als eerste het seintje om aan te melden voor de cursus. Anders dan bij de informatieavond is het aantal plaatsen bij de cursus beperkt.