Leerlingen De Botter bezoeken gemeentehuis

7 maart 2024, 09:00
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.
Wethouder Edward Piena (links) met leerlingen van basisschool De Botter in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wat gebeurt er allemaal op het gemeentehuis buiten het aanvragen van een paspoort? Op deze en nog andere vragen kregen leerlingen van basisschool De Botter vorige week woensdag antwoord.

Voor het thema ‘beroepsoriëntatie’ gingen de leerlingen op bezoek in het gemeentehuis. Medewerkers van de gemeente lieten de leerlingen van alle groepen zien waar de raadzaal is en namen hen mee naar de trouwzaal. Daarna mochten de leerlingen een paspoort aanvragen en allerlei vragen stellen over het werk van gemeentemedewerkers.

Bezoek

Het hoogtepunt voor veel kinderen (en hun leerkrachten) was een bezoekje aan de kamer van de burgemeester. Alle kinderen waren op zoek naar de prachtig versierde troon van de burgemeester en waren hoogst verbaasd dat zijn kamer alleen ‘normale’ stoelen heeft.

Wethouder Edward Piena had tijd vrij gemaakt om bij twee groepen een praatje te maken en vragen te beantwoorden van kinderen. Kleuters waren geïnteresseerd in zijn leeftijd, zijn huisdieren en hoe hij zo lang is geworden. Op de laatste vraag antwoordde hij: door het opeten van zijn korstjes brood. De kinderen uit de middenbouw vroegen hem het hemd van zijn lijf over zijn baan als wethouder.