Leerlingen Gemini College maken kunst van afval

15 mei 2024, 09:34
Vlnr: winnaars Roya Behboodi (vrije kunst), Fay Plasschaert (Windgong), Annebel (drumstel) met wethouder Henk van Os tijdens de opening van de expositie.

Voor hun kunstwerken hebben de leerlingen van het Gemini College het afval zelf verzameld. Het resultaat: een unieke expositie van kunstwerken in het gemeentehuis, te bekijken tot en met vrijdag 7 juni.

Van afval nieuwe creaties maken: dat was het idee voor de expositie die onderdeel is van een breder thema over afval. Op initiatief van de afvalcoaches van BAR Afvalbeheer zijn de brugklassers van het Gemini College aan de slag gegaan met het kunstproject.

Het project zorgt, naast het aanwakkeren van creativiteit, ook voor een stukje bewustwording. Het laat leerlingen nadenken over afval en de waarde ervan. Afval is namelijk niet altijd afval. Het kan worden weggegooid, maar ook hergebruikt worden door er iets nieuws van te maken.

Voorafgaand aan het drie maanden durende project hebben alle leerlingen zelf afval verzameld. Van blikken en kapot speelgoed tot plastic verpakkingen. Ieder voor zich verwerkten ze dit afval tot een kunstwerk.

Als kers op de taart is een selectie van deze zelfgemaakte kunstwerken in het gemeentehuis te zien. In het bijzijn van leerlingen en docenten van het Gemini College opende wethouder Henk van Os de expositie vorige week woensdag. De jury, die bestaat uit kunstkenners Wilma Impelmans en Hans Ipskamp, heeft tijdens de feestelijke opening ook de drie winnende kunstwerken bekendgemaakt.