Processen-verbaal en tellingen Tweede Kamerverkiezing

23 november 2023, 21:27

Op deze pagina vindt u de processen-verbaal van de stembureaus en de officiële tellingenbestanden (van de uitslagensoftware Ondersteunende Verkiezingen OSV) voor de Tweede Kamerverkiezing 2023.

Processen-verbaal stembureaus

Proces-verbaal gemeentelijk stembureau

Uitslagen per stembureau

OSV telling en controleprotocol

Nieuwe zitting gemeentelijk stembureau (GSB)

Het centraal stembureau (CBS) heeft, naar aanleiding van een melding van een kiezer, verzocht aan het gemeentelijk stembureau (GSB) onderzoek / hertelling te doen. Dit onderzoek vond plaats woensdag 29 november om 16.30 uur.

Melding stemopneming

Vermoedt u dat er een fout is gemaakt in een proces-verbaal van een stembureau of van het gemeentelijk stembureau bij de Tweede Kamerverkiezing? Dan kunt u dit melden bij het centraal stembureau via de website van de Kiesraad. Meldingen kunnen tot 48 uur voor de zitting van het centraal stembureau worden ingediend. Dit betekent dat meldingen uiterlijk woensdag 29 november, 10.00 uur ontvangen moeten zijn.

Ter inzage

U kunt de processen-verbaal en de tellingen ook inzien bij Team Verkiezingen in het gemeentehuis aan het Koningsplein 1. U kunt hiervoor een afspraak maken via e-mail verkiezingen@ridderkerk.nl of via telefoonnummer 0180 451 234.