Samen aan de slag voor een veilig Ridderkerk

19 december 2023, 19:00
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.

De gemeente Ridderkerk gaat in 2024 aan de slag met een nieuw Integraal Veiligheidsbeleid. Een belangrijk uitgangspunt voor het nieuwe beleid: bij inwoners en ondernemers ophalen wat er speelt omtrent veiligheid in Ridderkerk.

De startnotitie van het Veiligheidsbeleid 2024 werd in de gemeenteraadsvergadering van 14 december vastgesteld. In deze startnotitie staat omgeschreven hoe de gemeente het nieuwe veiligheidsbeleid gaat opstellen en welke thema’s belangrijk zijn. Zo is er afgesproken dat er voor elke wijk in Ridderkerk een zogenoemde ‘foto’ wordt gemaakt om gerichte acties per wijk op te stellen.

Ideeën delen

Een andere belangrijke actie is volgens burgemeester Marco Oosterwijk input ophalen bij inwoners en ondernemers. “Het nieuwe beleid draait niet alleen om cijfers. We willen graag weten wat er speelt in het dorp. Waar voelen mensen zich onveilig? Hoe komt dat? Wat maakt men mee?” Burgemeester Oosterwijk roept dan ook op: “deel en benoem waar het misgaat, maar juist ook waar het goed gaat. Op die manier kunnen we samen bepalen waar we echt aan de slag moeten om de veiligheid te verbeteren.”

In januari 2024 krijgt iedereen de kans om hun ideeën over veiligheid in Ridderkerk te delen. De gemeente zal langsgaan bij ondernemers en de straat opgaan om inwoners te spreken. Daarnaast komt er een digitale enquête. Binnenkort volgt meer informatie over het meedenken over het nieuwe veiligheidsbeleid van Ridderkerk.