Tiny Forest geplant bij de Dr. Schaepmanschool

15 november 2023, 10:42
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.

Kinderen van de Dr. Schaepmanschool plantten woensdag 15 november een Tiny Forest aan de Poesiatstraat. Dit deden zij met wethouder Peter Meij en leerkracht Peter Schraders.

Het minibos werd op een feestelijke manier geopend. Een groepje leerlingen onthulde eerst met de wethouder en leerkracht een informatiebord bij de ingang van het bos. Daarna plantten zij samen de eerste boom in het Tiny Forest. Na de opening kregen de scholieren een gastles van IVN Natuureducatie. Ze leerden hoe ze hun eigen boom konden planten en hingen er een label aan met daarop hun eigen naam.

Ridderkerk telt met dit nieuwe minibos maar liefst 3 Tiny Forests. In maart 2021 is het eerste aangeplant bij basisschool De Botter. Het tweede minibos werd geplant bij locatie De Buitenbol van kinderopvang SKR.

Natuur als leerbron is voor wethouder Peter Meij van groot belang: “Van jongs af aan opgroeien met een ‘eigen’ bos en daar al spelenderwijs in en over leren, dat geven we deze kinderen graag mee. Ik ben blij dat we dit op drie plekken in de gemeente hebben kunnen realiseren. Zo zorgen we bij scholen en kinderopvang voor die extra aandacht voor de natuur bij jeugd.”

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos zo groot als een tennisbaan. Zo’n bos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren in dit ‘buitenlokaal’ over de Nederlandse natuur en buurtbewoners kunnen elkaar ontmoeten op een prettige en gezonde plek.