Tips voor minder afval

7 december 2023, 09:00
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.

We proberen ons afval zo goed mogelijk te scheiden: appelschillen, bloemen en restjes van de avondmaaltijd gaan allemaal bij het GFT. Enveloppen, kassabonnen en eierdoosjes stoppen we in de papiercontainer. Afval scheiden is enorm belangrijk, maar het verminderen van de productie van afval is minstens zo belangrijk.

Wist u dat we gemiddeld bijna 35 kg eten per jaar weggooien? Dat is makkelijk te voorkomen. Bijvoorbeeld door alleen te kopen wat u nodig hebt, eten slim te bewaren en te koken met restjes. Dat kan een enorme bijdrage leveren aan het terugdringen van de hoeveelheid afval.

Ook verpakkingen zorgen voor veel afval. Dagelijks openen we gemiddeld zeven verpakkingen. Door slim in te kopen, kunt u onnodige verpakkingen zoveel mogelijk proberen te voorkomen. Bijvoorbeeld door een netje voor groente en fruit te kopen. Deze kunt u telkens opnieuw gebruiken en dat scheelt plastic tasjes. In sommige winkels is het zelfs mogelijk om etenswaren zoals noten of olijven in uw eigen potjes of herbruikbare bakjes mee te nemen. Zo kunnen we samen onze afvalberg verkleinen.