Vakanties voor iedereen

30 november 2023, 09:00
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.

Ze kende de Jong Intra Vakanties al van haar werk bij Schiphol, maar Maaike van der Windt is sinds september het gezicht van de Ridderkerkse reisorganisatie. “We ontzorgen niet alleen tijdens het maken van de keuze, maar ook op reis.”

Busreizen, daar startte de Jong Intra Vakanties in 1972 mee. Inmiddels biedt het ook vakanties aan met het vliegtuig, de trein of met de auto. Een busreis naar de kerstmarkt van Berlijn, een examenreisje naar Lloret de Mar, met de auto naar Zweden of een rondreis door Indonesië? Directeur Maaike van der Windt: “We bieden een breed scala aan vakanties voor iedereen.”

Met haar analytische instelling studeerde Van der Windt bedrijfs- en industriële statistiek. Daarna werkte de Amsterdamse jarenlang voor Schiphol en tussendoor bij Brisbane Airport in Australië. Voordat ze het stokje overnam van Coby van Dongen, de voormalig directeur van de Jong Intra Vakanties, was Van der Windt het hoofd van de afdeling luchtvaartmarketing, vracht en klantervaring bij Schiphol.

Grote lijnen

Tijdens haar werk in de luchtvaart had Van der Windt regelmatig contact met de Nederlandse reisbranche. “Gedurende mijn loopbaan heeft het veelal om dezelfde vraag gedraaid: hoe kunnen we onze klanten en tegelijkertijd onze partners aan ons binden? Ik denk daarbij in grote lijnen: waar staan we over vijf en tien jaar met de Jong Intra Vakanties?”

Een reisorganisatie runnen, dat is namelijk meer dan het samenstellen van vakanties. “Om onze klanten een perfect verzorgde reis aan te kunnen bieden, werken onze 75 medewerkers veel samen met allerlei partners. Zo zijn er een paar voornamelijk op reis om het contact met hotels te onderhouden en contracten met die en nieuwe hotels af te sluiten.”

Afspraak

Daarnaast werkt het bedrijf ook samen met partners die mensen via het internet of via reisbureaus naar de Jong Intra Vakanties leiden. “Maar een deel van al onze boekingen gaat via onze eigen website. De meeste boekingen krijgen wij via reisagenten of vergelijkingswebsites. Het is daarnaast mogelijk om bij ons kantoor een afspraak te maken met een reisspecialist. Dat gaat dan vaak over het boeken van een maatwerkreis.”

Hoewel duurzaamheid een steeds belangrijker onderwerp wordt in de reisbranche, maakt Van der Windt zich geen zorgen om de toekomst van haar bedrijf. “We zijn ons bewust van de doelen die we moeten behalen om duurzamer te worden en daar kijken we zelf en samen met de branche naar.”
De Jong Intra Vakanties biedt reizen aan naar bestemmingen binnen én buiten Europa. 45 procent daarvan is met het vliegtuig. De directeur hoopt dat ze in de toekomst nog meer bus- en treinreizen aan kan bieden. “Het aanbod in treinreizen is helaas nog klein, ook omdat ze kostbaar zijn. Busreizen worden wel populairder, vooral onder ouderen.”

Op de website van de Jong Intra vindt u meer informatie. Heeft u als ondernemer vragen aan de gemeente? Neem dan contact op met de bedrijfscontactfunctionarissen Dennis Rietveld en Mieke Jochims.