Valentijnsdiner: er weer even uit

23 februari 2023, 09:00

In Villa California, een bedrijfsverzamelgebouw op de grens van Ridderkerk en Barendrecht, vond vorige week vrijdag het Valentijnsdiner plaats.

Het was een jarenlange traditie, tot corona begin 2020 roet in het eten gooide. Maar vrijdag kon dan toch weer gedineerd worden. Wethouder Edward Piena opende het feestelijke diner, dat werd bereid en geserveerd door vrijwilligers en ondernemers die in Villa California gevestigd zijn. Verschillende Ridderkerkse bedrijven hielpen het feest met ingrediënten voor de maaltijd.

De gasten waren senioren uit Ridderkerk en een aantal gemeenten uit de regio. Met dit uitje naar Villa California waren ze er weer even uit. Niet alleen dankzij het lekkere eten, ook door de (Nederlandstalige) muziek die klonk.

De ondernemers bieden het diner ook aan als een dankbetuiging aan de generatie die Nederland weer heeft opgebouwd na de moeilijke jaren van de Tweede Wereldoorlog. Wethouder Piena wenste de bijna honderd gasten een fijne avond toe. “Op Valentijnsdag laten we zien om wie we geven. Dat u hier aan tafel zit, bewijst dat u waardering en aandacht verdient.” Hij zei te hopen dat de avond ook weer mooie contacten oplevert tussen de gasten onderling.