‘‘Wat is er leuker dan spelende kinderen?’

21 december 2023, 09:00
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.
De bestuursleden en de overige vrijwilligers van Speeltuinvereniging Dillenburg.

Bij Speeltuinvereniging Dillenburg kunnen kinderen terecht voor heel veel uren speelplezier. En dat allemaal dankzij de inzet van vrijwilligers.

De speeltuin wordt gerund door drie bestuursleden en zes vrijwilligers waaronder Leen Schouten, Riet Schouten en Jan de Jong, die zich al jaren met veel liefde voor de speeltuin inzetten. Samen steken zij de handen uit de mouwen om ervoor te zorgen dat de speeltuin er altijd netjes uitziet.

De speeltuin viert volgend jaar haar 60-jarig bestaan. Bestuurslid Leen is al bijna vijftig jaar voorzitter. Zijn echtgenote Riet ondersteunt hem al jaren en is zelf ook al meer dan veertig jaar vrijwilliger. Riet: “Die support heb je wel echt van elkaar nodig, anders houd je het niet zoveel jaar vol.”

De speeltuin is vanaf eind april tot en met de herfstvakantie iedere dag open, behalve op zondag. Tijdens de openingstijden is Riet altijd aanwezig, als het weer dat toelaat. Zij houdt toezicht en zorgt voor de kaartverkoop. Ook vult Riet de voorraad in de keuken bij, voorziet de gasten van een kopje koffie en wat lekkers en kinderen van limonade of een ijsje. “Soms sta ik in de supermarkt en trekt er een kind aan mijn jasje met de vraag: wanneer gaat de speeltuin weer open? Of krijg ik van iemand te horen hoe netjes de speeltuin eruitziet. Zulke vragen of complimenten zijn heel leuk om te ontvangen. Er zijn op dit moment 144 gezinnen lid en het afgelopen jaar hebben wij 2800 dagkaarten verkocht. Daar zijn wij erg trots op.”

Opknappen

In het verleden had Jan een dubbelfunctie. Hij was toen zowel secretaris als penningmeester. Sinds drie jaar is hij alleen nog secretaris en ondersteunt hij de huidige penningmeester door de dagelijkse contant- en bankbetalingen bij te houden. Jan is samen met Leen en de overige vrijwilligers verantwoordelijk voor het onderhouden van de speeltuin. Elk voorjaar ontvangen de leden een nieuwsbrief van Jan voor het komende seizoen van de speeltuin, die elk jaar op de zaterdag voor Koningsdag wordt geopend.

Er zijn in het verleden verschillende financiële acties gevoerd om de speeltuin van nieuwe speeltoestellen te voorzien. Er werden bingoavonden in de Den Dill georganiseerd en er werd meegedaan met het Rad van Avontuur tijdens de jaarlijkse markt op het Dillenburgplein. Die acties zijn gelukkig niet meer nodig. De vereniging is tegenwoordig een financieel gezonde club. Beide bestuursleden hebben inmiddels de leeftijd van 86 jaar bereikt en dragen graag het stokje over aan de jongere generatie. Daarom doen zij een dringend beroep op de mensen die de speeltuin een warm hart toedragen. Zonder nieuwe bestuursleden is er geen bestaansmogelijkheid meer.

Interesse om bestuurslid te worden? Neem dan contact op met Jan de Jong via jong37berg@hetnet.nl of 06-23234028.