Waterbus start winterdienstregeling

19 oktober 2023, 09:00
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.

Maandag 2 oktober is de nieuwe winterdienstregeling van de waterbussen in regio Rotterdam-Drechtsteden ingegaan.

De grootste veranderingen zijn dat halte Kinderdijk is toegevoegd en dat er op lijn 22 weer wordt gevaren van en naar halte Dordrecht Hooikade. Wist u dat de waterbussen sinds deze zomer hybride zijn?
De belangrijkste wijzigingen in de winterdienstregeling:

  • Er wordt op lijn 22 weer gevaren van en naar halte Dordrecht Hooikade, in tegenstelling tot voorgaande jaren;
  • Halte Kinderdijk is toegevoegd aan de winterdienstregeling, want Kinderdijk blijft gedurende de hele winter open voor bezoekers;
  • Doordeweeks vaart de waterbus elk half uur. In het weekend steekt de waterbus ieder half uur over in de Drechtsteden;
  • In het weekend zijn er geen afvaarten van en naar Sliedrecht.

Nieuwe waterbussen

Sinds de zomer wordt er in onze regio gevaren met hybride waterbussen. Tussen de Drechtsteden varen drie volledig elektrische schepen. Voor de langere verbinding tussen Rotterdam en Dordrecht zijn er 6 hybride schepen, want de accu haalt deze afstand nog niet.

Er zijn bankjes waar reizigers kunnen uitrusten en er is er meer plek voor fietsen. Elektrische fietsen kunnen nu ook aan boord worden opgeladen. Ook binnen is er meer variatie in de zit- en staplaatsen.
Er is rekening gehouden met mensen met een beperking. Rolstoelers kunnen bijvoorbeeld bij andere mensen aan tafel schuiven en er zitten blindenstroken in de vloer. Voor rolstoelen komen er volgende week losse oprijplaten. Die worden niet gemonteerd, maar worden door een matroos klaargelegd wanneer dat nodig is.

Kijk voor de actuele reistijden op de website van de waterbus of op de reisplanner.