Leren, praten en doen tijdens Veiligheidsmiddag

7 maart 2024, 09:00
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd.
Een ambulancemedewerker demonstreert een reanimatieapparaat aan kinderburgemeester Maya van den Ham (tweede van links), haar zusje Zoë en burgemeester Marco Oosterwijk.

Hoe doof je een vlam in de pan? Hoe is het om in een brandweerauto te zitten? Tijdens de Veiligheidsmiddag afgelopen maandag leerde jong en oud alles over veiligheid.

Bij de brandweerkazerne was het maandagmiddag een komen en gaan van inwoners. Zij bezochten de presentaties van de brandweer en politie over brandveiligheid in en rondom uw huis en over babbeltrucs. Inwoners konden oefenen met het doven van een vlam in de pan. Ook konden ze erachter komen hoe een hulpdienstvoertuig er van binnen uitziet. Burgemeester Marco Oosterwijk opende de middag. “Vandaag zijn alle hulpdiensten bij elkaar om u alles over veiligheid te vertellen en te laten zien. We hopen dat u naar huis gaat met handige tips. Bijvoorbeeld om niet opgelicht te worden en uw huis nog veiliger te maken.”Naast de presentaties, demofilmpjes en activiteiten waren ambulancemedewerkers, buurtbemiddeling en boa’s ook aanwezig om uitleg te geven over hun werk. Wijkbrandweerman Martin Bouman was ook aanwezig om allerlei brandende vragen te blussen. De aanwezigen konden in De Buurttent ook in gesprek met de Gemeente Ridderkerk, Wooncompas en buurtpreventie.

Voorlichting

Het doel van de Veiligheidsmiddag was het beantwoorden van vragen en het geven van voorlichting over mogelijke gevaren in en om het huis. Heeft u vragen voor de wijkbrandweerman, de politie of één van de andere deelnemende partijen? Ze komen graag bij u in de wijk langs. Neem hiervoor contact op met uw wijkregisseur. Kijk op de pagina Wijken voor de contactgegevens van uw wijkregisseur.