Sint Jorisplein

In 2022 zijn we samen met inwoners en ondernemers aan de slag gegaan voor een nieuw ontwerp van het Sint Jorisplein.

De winkelstraat tussen het Koningsplein en de Lagendijk is de ruggengraat van het winkelgebied. Het daaraan gelegen Sint Jorisplein is een plek voor ontmoeting voor mensen van alle leeftijden. Dit plein met een ‘dorpse’, ongedwongen sfeer vormt het hart van het winkelgebied.

Nieuw ontwerp Sint Jorisplein

Het plein is toe aan vernieuwing. De uitstraling is verouderd, van het plein zelf en van sommige gebouwen. De eigenaren van de gebouwen zijn druk bezig met het bedenken en/of uitvoeren van vernieuwingen voor hun panden. Daarom hebben we in 2022 een nieuw ontwerp van het plein laten maken. In dit ontwerp zijn de suggesties van betrokken inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties verwerkt.

Voorlopig ontwerp Sint Jorisplein

De 2 grote bomen blijven staan. Er komt meer groen op het plein. Over de lengte van het plein is een pergola gepland, die deels kan dienen als overkapping bij concerten. Op meerdere plaatsen komt zitgelegenheid. Voor de kinderen wordt een drakentuintje aangelegd.

Vervolg

Voor de zomer wordt het voorlopig ontwerp in een raadsvergadering besproken. De raad neemt dan een besluit over het ontwerp en over het benodigde budget voor de uitvoering. De planning daarvoor volgt later.